joi

13 iunie, 2024

14 decembrie, 2012

Liderul Grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, a averizat, vineri, că este „periculos” numărul mare de parlamenmtari pe care l-ar putea avea Puterea constituită în jurul USL în urma alegerilor din 9 decembrie.

În opinia sa însă, majoritatea parlamentară consistentă condusă de USL care se va forma în urma alegerilor din 9 decembrie implică două riscuri dacă va coopta şi UDMR: fie aceasta va lua decizii fără să se consulte cu alte formaţiuni politice, fie se va scinda.

‘Noi am susţinut parlamentar şi guverne în care a fost UDMR. Nu cred că lucrul acesta este un lucru de rău augur. Ceea ce mi se pare, însă, periculos este numărul foarte mare de parlamentari pe care îi poate avea Puterea. Lucrul acesta are două riscuri: riscul credinţei că tot ce faci e bine – o să ajungi la un moment dat să crezi lucru ăsta, dacă eşti atât de mult, la un moment dat crezi că mult înseamnă şi bine şi nu te mai consulţi cu toţi. Al doilea pericol, în momentul în care eşti atât de mult, există riscul sciziunilor de mai târziu, când ajungi la neînţelegeri’, a afirmat Varujan Pambuccian, citat de Agerpres.


În schimb, deputatul a subliniat importanţa ca noul Guvern să fie învestit cât mai repede, iar bugetul pe anul 2013 să fie adoptat rapid.

‘De viaţă şi de moarte este să avem odată Guvernul învestit, să avem bugetul votat şi cred că de data asta ar trebui să avem o discuţie naţională foarte serioasă, care sunt direcţiile care ni se potrivesc, pentru care avem resurse şi care au valoare adăugată mare în care merită să mergem’, a mai afirmat reprezentantul armenilor în Parlament.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: