vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut în aprilie față de luna anterioară cu 12,5% pe serie brută, respectiv 1,5% pe serie ajustată sezonier, în vreme ce serviciile de piață prestate populației s-au menținut pe plus față de martie, cu 0,3% pe serie brută, respectiv 1,7% pe serie ajustată sezonier, reiese din datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Față de luna aprilie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut în luna aprilie 2022 ca serie brută cu 3,4%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, față de luna aprilie 2021, a crescut în luna aprilie 2022, atât ca serie brută cu 51,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 53,9%.

Creștere semnificativă în primele patru luni din 2022


Prin urmare, datele din primele patru luni ilustrează o creștere puternică a afacerilor companiilor care oferă servicii populației, în special a firmelor din HoReCa. Avansul a fost de 40,5% pe serie brută, respectiv 43,2% pe serie ajustată sezonier.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 40,5% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2021, influențată de creșterea cifrei de afaceri la:

  • activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+47,1%),
  • activitățile hotelurilor și restaurantelor (+40,7%),
  • activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+36,8%),
  • activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+20,5%) și
  • serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+18,9%).

În privința comerțului de mașini, creșterea din primele patru luni a fost mai modestă, de 6,3% pe serie brută, respectiv 4,6% pe serie ajustată sezonier.

În perioada 1.I-30.IV.2022 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2021, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 6,3%, influențată de creșterea cifrei de afaceri la:

  • comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+9,4%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente,
  • întreținerea și repararea motocicletelor (+6,5%),
  • comerțul cu autovehicule (+5,4%)
  • activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+3,9%).

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: