marți

28 mai, 2024

12 septembrie, 2013

Liderii USL au căzut de acord pentru constituirea unei Comisii parlamentare speciale privind proiectul minier de la Roșia Montană, renunțând la procedura de urgență pentru votul asupra legii inițiate de Guvern.

Astfel, USL revine asupra poziției exprimate anterior de liderii săi, potrivit căreia proiectul de lege al Guvernului va fi respins, iar proiectul minier Roșia Montană, închis.

”PSD a convenit să revenim pe comisie specială în Parlament, deci să se retragă procedura de urgenţă”, a declarat, joi, copreședintele liberal al USL, Crin Antonescu, după o dicuție cu copreședintele social-democrat al Uniunii, premierul Ponta.


”Eu mi-am reafirmat convingerea că e un proiect care, în mod normal, se asumă sau nu de către Guvern, iar premierul a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament”, a mai spus liderul PNL.

Zilele trecute, premierul Victor Ponta a anunțat că USL va respinge în Parlament proiectul de lege inițiat de propriul Guvern, privind demararea exploatării aurifere de la Roșia Montană începând cu anul 2016.

Decizia anunțată atunci de Ponta a venit ca urmare a presiunii președintelui PNL, care și-a exprimat opoziția față de proiectul minier, după ce, duminică, 10.000 de manifestanți au protestat în București contra exploatării cu cianură.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: