vineri

1 martie, 2024

27 august, 2011

Uniunea Social Liberală garantează UDMR accesul la guvernare până în 2016, dacă din septembrie maghiarii ies de la guvernarea cu PDL, a declarat sâmbătă Crin Antonescu, copreşedinte al USL, însă şeful UDMR, Kelemen Hunor, a răspuns că ”momentan” maghiarii rămân la guvernare.

”UDMR trebuie să înţeleagă că se duce cu PDL la bine şi la greu. Nu se duc în puşcărie toţi, numai cei care au încălcat legea, dar se duc în opoziţie toţi dacă noi câştigăm. Dacă noi câştigăm alegerile şi facem guvernul, UDMR nu are ce căuta într-un astfel de guvern. Dar astăzi garantăm UDMR o guvernare împreună până în 2016, dar dacă rămân acolo unde sunt acum, pot veni la dialogul dintre putere şi opoziţie, dar cu alte propuneri vin degeaba”, a afirmat liderul liberal, la Şcoala de Vară a PNL, de la Mamaia.

De partea cealaltă, şeful UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că ”în acest moment” coaliţia cu PDL funcţionează bine.


”Suntem în coaliţie, momentan nu se pune problema ieşirii noastre din coaliţie. Coaliţia funcţionează în acest moment în parametri normali. Nu vreau să comentez această invitaţie a domnului Crin Antonescu”, a spus Kelemen Hunor, prezent la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş.

În schimb, Kelemen a subliniat că nici un ministru al UDMR nu este vizat de demitere.

”Remanierea trebuie anunţată, făcută într-o singură zi. Sunt convins premierul are elementele necesare pentru a lua o decizie. Nu cred că vreunul din miniştrii UDMR poate fi în acest moment în vizor”, a afirmat preşedintele UDMR.

Şeful UDMR: Borbely nu poate fi demis de la Ministerul Mediului

În context, Kelemen i-a luat apărarea ministrului Mediului, vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, în privinţa absorbţiei fondurilor europene.


„La Ministerul Mediului lucrurile merg bine la nivel central, în ce priveşte autorităţile locale şi implementarea proiectelor sunt probleme, dar peste tot sunt, la toate ministerele. Lucrurile trebuie duse mai departe, la nivelul autorităţilor publice locale”, a spus Kelemen.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe Borbely pentru slaba absorbţie a fondurilor europene din proiectele pentru mediu.

Ministerul Mediului este implicat şi în controversa suspendării iminente a României de la posibilitatea vânzării certificatelor de emisii de carbon, afacere din care România putea obţine sute de milioane sau chiar miliarde de euro.

Tot de decizia lui Borbely depinde şi proiectul minier de la Roşia Montană, pentru care Băsescu şi-a exprimat susţinerea fermă.

Recent, Borbely a fost vizat şi de o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii susţinând că un om de afaceri a cumpărat influenţa ministrului în schimbul renovării unui apartament al demnitarului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: