joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 februarie, 2014

FOTO: România TV

Președinții PSD, UNPR și PC au semnat luni, în prezența primarului Capitalei, Sorin Oprescu, alianța Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

„Este o alianță electorală care își propune fără niciun fel de teamă să câștige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naționale, guvernamentale, parlamentare și locale”, a declarat premierul Victor Ponta la Palatul Parlamentului, unde a avut loc ceremonia semnării noului pol de putere.

Alianța, a declarat președintele PSD, are doar două dintre cele trei litere ale USL, dar își propune să aibă ”100% mesajul, acțiunea și obiectivele” cu care din 2011 până acum s-au prezentat în fața oamenilor în alegerile locale, în alegerile parlamentare și cu care se va prezenta și în alegerile din 25 mai, a spus Victor Ponta, citat de AGERPRES.


Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost și el prezent la ceremonie, iar premierul i-a  mulțumit în mod special: ”Vreau să-i mulțumesc și primarului general Sorin Oprescu care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special și nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reușim să fim uniți”.

PNL, al patrulea partid din USL (dar al doilea ca importanță), va candida pe liste separate, deși liberalii și social-democrații au negociat până de curând o eventuală participare pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

Participarea lui Sorin Oprescu la inaugurarea USD poate fi văzută ca o reacție a PSD, în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie, la aducerea lui Klaus Iohannis în echipa guvernamentală a liberalilor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: