miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2019

Preşedinta viitoarei Comisii Europene Ursula von der Leyen a acceptat modificarea denumirii portofoliului atribuit comisarului grec Margaritis Schinas, care va fi oficial comisar pentru ”Promovarea modului de viaţă european”.

La solicitarea grupului S&D, Ursula von der Leyen a operat și alte două modificări: comisarul însărcinat cu Munca urmează să fie însărcinat cu Munca şi Drepturile Sociale, iar cel însărcinat cu Mediul şi Oceanele se va ocupa şi de Pescuit.

Inițial, denumirea portofoliului atribuit comisarului grec, portofoliu ce are în competență și problema migrației, era ”Apărarea modului european de viaţă”. Potrivit AFP, titulatura a provocat o polemică aprigă la anunţarea noii Comisii, care urmează să intre în funcţie la 1 decembrie.


Grupurile parlamentare social-democrat, ecologiştii şi liberalii i-au cerut în repetate rânduri preşedintelui-ales al Comisiei să renunțe la acea titulatură.

Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) în Parlamentul European (PE) Iratxe Garcia i-a trimis în septembrie o scrisoare Ursulei von der Leyen cu privire competențele neclare ale unor comisari.

Iratxe Garcia a salutat miercuri, citată într-un comunicat, ”răspunsuri foarte pozitive” ale lui von der Leyen.

Aceste modificări sunt anunţate cu o zi înaintea audierilor de către eurodeputaţi a candidaţilor francez, ungar şi român în viitoarea Comisie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Eurodeputaţii urmează să se pronunţe asupra validării nominalizărilor lor.

”Toate acestea permit ridicarea un pic a presiunii înainte de audieri”, a declarat o sursă din cadrul grupului socialist.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: