duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 ianuarie, 2012

Guvernul Ungariei ia în calcul modificarea legislaţiei naţionale, dacă i-o va cere Comisia Europeană, a asigurat marţi ministrul ungur de externe Janos Martonyi, într-o scrisoare transmisă la Bruxelles, potrivit agenţiei ungare MTI.

”Respectăm întru totul autoritatea Comisiei Europene, care este gardianul tratatelor Uniunii Europene. Suntem gata să luăm în considerare schimbarea legislaţiei, dacă este nevoie. Suntem gata să reanalizăm problema schimbării legislaţiei, dacă va fi nevoie. Aceasta nu a fost şi nu va fi niciodată o problemă de prestigiu pentru Guvern”, a afirmat Martonyi.

Ministerul ungar al Afacerilor Externe arată că scrisoarea a fost transmisă miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, comisarilor europeni şi preşedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso.


Fondul Monetar Internaţuonal, Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană s-au arătat nemulţumite de modificările constituţionale operate de Budapesta, prin care Banca Naţională a Ungariei îşi pierde autoritatea faţă de Guvernul Orban.

Scrisoarea diplomaţiei ungare apare într-un moment în care Budapesta încearcă să reia dialogul cu Comisia Europeană şi FMI pentru un acord de împrumut de 20 de miliarde de euro pentru Ungaria.

Duminică, premierul ungur, Viktor Orban, a subliniat că este gata să înceapă negocieri necondiţionate cu FMI.

”Din partea noastră, nu există nicio condiţie prealabilă pentru redeschiderea negocierilor cu FMI. Pe ordinea de zi pot fi trecute toate problemele pe care părţile le consideră importante”, a afirmat Orban, citat de MTI.


ÎÎn decembrie 2011 o primă misiune a FMI şi a CE şi-a întrerupt prematur vizita de evaluare în Ungaria, fără să ajungă la o înţelegere cu autorităţile de la Budapesta.

Între timp, situaţia economică a ţării s-a deteriorat pe fondul neîncrederii pieţelor, iar agenţia de rating Fitch a plasat datoria suverană a Ungariei în categoria speculativă.

De asemenea, forintul a coborât pe 5 ianuarie 2012 la cel mai scăzut nivel istoric faţă de euro, cu rată de schimb de 323 forinţi pe un euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: