8 octombrie, 2024

Ungaria a notificat oficial Comisia Europeană că dorește să fie exceptată de la politicile UE de azil și migrație, urmând exemplul Țărilor de Jos.

Deși a subliniat că Ungaria rămâne angajată față de spațiul Schengen pe fondul sporirii controalelor la frontieră, ministrul Afacerilor Europene, János Bóka (foto), a subliniat necesitatea unui control național mai puternic asupra migrației – în ciuda provocărilor legate de modificarea tratatelor UE.


În ceea ce privește migrația, cel puțin, Ungaria nu mai este o excepție în UE.

17 state membre UE cer noi reguli pentru deportări

După cum transmite Politico, liderii UE fac eforturi pentru a avea la îndemână modalități mai rapide de a deporta oamenii din afara UE.

Potrivit proiectului privind concluziile summitului Consiliului European din 17-18 octombrie, liderii UE intenționează să preseze Comisia să rescrie orientările pentru deportări în state terțe.

O schiță textului propus pentru concluziile Consiliului, prezentată de austrieci și olandezi și susținută de alte 15 țări din spațiul Schengen, solicită o revizuire a Directivei UE privind returnările (setul existent de reguli pentru deportări).


De precizat: o tentativă similară de revizuire a acestor reguli a eșuat în 2018. O „schimbare de paradigmă” propusă acum ar impune „obligații și îndatoriri” persoanei care se confruntă cu o potențială deportare. Asta înseamnă pedepse pentru „necooperare” cu autoritățile statelor UE.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: