luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2022

Ungaria a cerut Comisiei Europene inclusiv fondurile aferente împrumuturilor ieftine din cadrul NextGenerationEU, după ce anterior solicitase doar granturile, informează Euractiv, precizând că motivul invocat de Budapesta ar fi nevoia de gestionare a efectelor războiului din Ucraina.

Ungaria a solicitat anterior granturile de 7,2 miliarde de euro ce i-au fost alocate și a precizat că va renunța la sprijinul rambursabil de 9,6 miliarde de euro. Planul său de recuperare, un document cheie pentru efectuarea plăților, este încă examinat de Comisie, fiind depus de Guvernul de la Budapesta în luna mai a anului trecut.

Cabinetul Orban a acuzat Bruxelles că întârzie aprobarea documentului din cauza unei legi controversate care interzice conținut LGBTIQ+ în spații publice. Comisia a negat acuzația, subliniind în schimb necesitatea unor măsuri mai eficiente împotriva corupției.


Guvernul din Ungaria este acum pregătit să înființeze un organism anticorupție pe modelul unei agenții similare din Estonia, care ar transmise anual rapoarte privind activitatea sa procurorului general care va informa la rândul său Parlamentul.

Purtătorul de cuvânt al executivului de la Budapesta a precizat că având în vedere războiul de la granițele Ungariei, precum și intrarea a peste jumătate de milion de refugiați ucraineni în țară, în ultimele săptămâni, impactul economic al conflictului și al sancțiunilor reprezintă o povară grea pentru economie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Circumstanțele excepționale necesită măsuri excepționale”, ar fi precizat premierul Viktor Orban, în scrisoarea transmisă Comisiei Europene.

„În acest spirit, Ungaria solicită doar accesul cât mai rapid și eficient posibil la fondurile UE care i-au fost alocate și utilizarea flexibilă a acestor fonduri în scopurile cele mai potrivite crizei”, ar fi scris Orban.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: