joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2017

Daniel Constantin n-a citit programul de guvernare PSD

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat marţi că va prezenta guvernului, probabil săptămâna viitoare, o alternativă la Timbrul de mediu, despre care oficialul a menţionat că va fi „un sistem modern, european pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”.

„Aşa cum ştiţi, prin Legea celor 102 taxe, timbrul de mediu a fost eliminat. (…) Eu gândesc, împreună cu alte instituţii ale statului, în momentul de faţă, un sistem modern, astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar în acelaşi timp să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante care să fie pe străzile noastre, mai ales în zonele unde avem aglomerări urbane. O să prezentăm, probabil săptămâna viitoare, un sistem modern, european, pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”, a spus presei ministrul  Daniel Constantin.

Reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de automobile din România au anunțat deja că susţin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea Timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât şi un impozit aplicat diferenţiat pentru maşinile noi şi cele rulate.


Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. La acea vreme, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator- norma euro şi capacitatea cilindrică a maşinii.

Acest tip de taxă a fost declarat ilegal de către organismele europene, România modificând de 3 ori în timp forma sub care a impus această taxă, de fiecare dată însă cu obiecții ale Bruxelles-ului.

Programul de guvernare PSD a prevăzut eliminarea acestei taxe și una dintre primele măsuri adoptate de guvernul Grindeanu după instalare a fost o OUG care a eliminat o serie de taxe.

Taxa de mediu la autoturisme s-a colectat la Bugetul de stat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: