vineri

29 martie, 2024

4 octombrie, 2017

Premierul Mihai Tudose înmulțește numărul noilor apariții în funcții de mare răspundere ale Statului român, numindu-l pe Gigi Dragomir în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Gigi Dragomir îl înlocuieşte pe Iulian Offenberg, care nu a ocupat decât ceva mai mult de o lună postul de președinte al ANRM.

De altfel, este a treia schimbare la vârful ANRM din acest an.


În inauarie, premierul de atunci Sorin Grindeanu, l-a schimbat  pe Gheorghe Duțu, numit în post în urmă cu aproape 5 ani în urmă, de Victor Ponta. Succesorul său, Aurel Gheorghe, director în ANRM din 2013, nu a rezistat în fucnţie decât opt luni.

Iulian Offenberg a fost numit, în schimb, vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, printr-o altă decizie a prim-ministrului.

Al doilea vicepreşedinte al Autorităţii de Reglementare a Operaţiunilor Offshore este Iulian Cliseru. El şi Iulian Offenberg vor avea mandat de cinci ani.

Iulian Offenberg a fost promovat la sfârșitul lunii august în funcția de președinte al ANRM, din postul de șef de serviciu de programe la Conversmin S.A:, societatea de conservare și închidere a minelor. A fost și consilier al fostului ministru al Energiei Andrei Gerea.


ANRM este responsabilă cu organizarea licitatiilor pentru concesionarea  perimetrelor de reurse minerale ale țării.

Un raport din 2015 privind ANRM, descoperit anul trecut, relava faptul că  32 de titulari de licențe nu au achitat niciodată redevența datorată statului.

(Citiţi şi: Raport despre activitatea ANRM uitat în sertarele fostei guvernări. 32 de titulari de licențe nu au achitat niciodată redevența datorată statului)

Nou înființata Autoritate de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră exercită atribuțiile prevăzute în Legea 165 / 2016, privind siguranța operațiunilor menționate, prin evaluarea documentelor operatorilor și respectarea de către aceștia „inclusiv prin inspecții și investigări” a prevederilor legii.

La Guvern se află un proiect de lege ce asigură companiile care dețin concesiuni de țiței și gaze în Marea Neagră că vor avea pe toată durata contractului același regim de redevențe stabilit la data semnării acordurilor de concesiune a perimetrelor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: