joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2023

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti vor avea acces gratuit la toate tehnologiile dezvoltate de Google, prin noul Tech Lab, inaugurat vineri, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Este unul dintre laboratoarele care face parte dintr-o cooperarea mai lungă pe care o avem cu Google şi care vizează în primul rând accesul studenţilor la tehnologiile oferite de Google, la produsele, serviciile pe care Google le oferă. Laboratorul nu este doar un mediu prietenos în care studenţii îşi vor desfăşura activitatea, ci unul în care studenţii vor avea acces la toate tehnologiile dezvoltate de Google în mod gratuit. Laboratorul este şi un spaţiu de inovare foarte util studenţilor”, a declarat rectorul Mihnea Costoiu, citat într-un comunicat al Politehnicii.

De acest laborator vor beneficia studenţii de la toate facultăţile UPB, în special cei de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de la Facultatea de Electronică: „Vor beneficia de acest laborator studenţii de la toate facultăţile, în special Facultatea de Calculatoare şi Electronică, dar nu numai, din toate facultăţile. Vorbim de platforme, nu vorbim de un spaţiu fizic, ci un spaţiu virtual care este pus la dispoziţie de Google pentru toţi studenţii”, a explicat Mihnea Costoiu.

Grow with Google Romania


În cadrul festivităţii de inaugurare s-au prezentat rezultatele obţinute în ultimii cinci ani prin programul educaţional Atelierul Digital. Atelierul Digital este parte din Programul Grow with Google România, program care oferă acces la educaţie şi resurse pentru oameni, comunităţi şi afaceri locale cu scopul creşterii sustenabile a acestora.

Inaugurarea laboratorului a fost urmată de o sesiune de discuţii despre programe educaţionale, impactul tehnologiei şi competenţe pentru viitor, la care au participat membri ai comunităţii academice, reprezentanţi ai societăţii civile, decidenţi politici şi lideri de opinie, alături de echipa Google România.

****


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: