duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 octombrie, 2021

Senatorul PNL Ovidiu Florean și deputații PNL Alexandru Kocsis și Ion Ștefan și-au anunțat miercuri dezafilierea din grupul PNL de la Senat și respectiv Camera Deputaților. Gestul celor doi vine după ce fostul președinte PNL, Ludovic Orban s-a retras marți din grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Ovidiu Florean și-a anunțat astfel la Senat plecarea din grupul parlamentar PNL: „Motivul este atitudinea colegilor mei de obediență față de Iohannis care au girat dezastrul sanitar. Iohannis l-a sprijinit pătimaș pe domnul Cîțu. Până și parteneriatul Iohannis-Cîțu s-a încheiat la trei săptămâni. La noi, poporul a fost sacrificat pentru un amărât capital de imagine”.

La Cameră, Alexandru Kocsis a anunțat: „De astăzi, mă retrag din grupul parlamentar al PNL şi voi activa, cel puţin temporar, ca deputat neafiliat. Nu demisionez din PNL, dar nici nu voi mai valida orgoliile politice ale unor copii bătrâni, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, persoane care nu sunt capabile să înţeleagă dramele umane care se petrec în jurul lor. Am speranţa că PNL se va trezi în timp util şi va redeveni acel partid serios care a guvernat ţara anul trecut şi care în campania electorală a vorbit doar despre cum vom dezvolta România cu bani europeni”.


Ion Ștefan și-a anunțat decizia politică pe Facebook: „Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obţinut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Îmi doresc ca această despărţire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară şi până acum. Acţiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o ţară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii şi cu o posibilă criză economică la orizont. Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar şi în întreaga ţară. PNL a fost făcut praf de ambiţiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui”

După alegerile generale, PNL a obținut 134 de mandate de parlamentar, 41 la Senat și 93 la Camera Deputaților. Pe data de 5 octombrie, în plină criză guvernamentală, 41 de parlamentari PNL au semnat o scrisoare deschisă în care au cerut renominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru.

Nu este clar dacă toți cei 41 vor fi dispuși să părăsească grupurile PNL în semn de solidaritate cu Ludovic Orban, dar este foarte probabil să mai urmeze anunțuri similare celor făcute miercuri de parlamentari PNL.

Indiferent de numărul acestora, retragerile din grupurile parlamentare PNL subrezesc poziția de negociere a partidului condus acum de Florin Cîțu pentru formarea unu nou guvern.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: