luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 ianuarie, 2022

Țările UE se apropie de o nouă abordare a călătoriilor din interiorul blocului în perioada pandemiei, UE dorind să pună acum accent pe riscul individual pentru sănătate al călătorului.

Politico scrie că această abordare urmează să pună în plan secund sistemul actual al ”culorii” în care se încadrează țara de plecare.

Țările membre ar putea să adopte noua recomandare în cadrul Consiliului Afaceri Generale de marțea viitoare.


Dacă va fi adoptată, această modificare prinde România pe picior greșit: autoritățile de la București au tergiversat și, în final, au renunțat să adopte o lege a certificatului Covid.

În interiorul UE, guvernele statelor dezvoltate au impus acest certificat Covid în ciuda faptului că acesta este privit cu relativă rezistență de populație.

Conform unei propuneri de actualizare a regulilor europene, călătorii cu un certificat Covid nu s-ar mai confrunta la granițele interne cu teste suplimentare sau cu obligativitatea carantinei. Țările vor avea totuși în continuare libertatea de a impune măsuri suplimentare pentru călătorii din zonele „roșii”, de risc ridicat.

Culorile hărții coronavirusului, realizată de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, reflectă riscul pentru sănătate prin numărarea cazurilor noi, ratele de testare și ratele de pozitivitate.


După schimbare regulilor, harta ar lua în considerare și rata de vaccinare a unei regiuni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noua metodă apare după ce, în noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a propus o „abordare bazată pe persoană” pentru a călători în interiorul UE.

Asta înseamnă că persoanele cu certificat COVID nu ar trebui, în principiu, să fie supuse unor restricții suplimentare de călătorie, indiferent de unde provin din Uniunea Europeană.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: