marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 ianuarie, 2019

Uniunea Europeană impune, de sâmbătă, taxe vamale între 18,8 și 79,3% pentru importurile de biciclete electrice chinezești, despre care fabricanții europeni spun că beneficiază de subvenții, scrie Mediafax.

Măsura apare în jurnalul oficial al UE, în urma unei propuneri a Comisiei Europene votată în decembrie.

Taxele antidumping și împotriva subvențiilor sunt cele mai recente măsuri luate de europeni împotriva importurilor din China, ce variază de la panouri solare la oțel, măsuri care au stârnit reacții puternice la Beijing.


Comisia a constatat că exporturile din China de biciclete electrice în Uniunea Europeană au crescut de mai mult de trei ori, din 2014 până în septembrie 2017. Cota lor de piață a crescut la 35%, în timp ce prețurile medii au scăzut cu 11%.

De asemenea, Comisia spune că producătorii din China beneficiază de prețuri controlate la aluminiu, finanțări avantajoase sau reduceri de taxe.

Producătorul Gigant din Taiwan, unul dintre cei mai mari de biciclete din lume, cu fabrici în China, dar și în Olanda va fi taxat cu 24,8%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Printre producătorii europeni se numără Accell și Gazelle din Olanda, Eurosport DHS din România și Derby Cycle holding din Germania.


Asociația Europeană a Producătorilor de Biciclete a anunțat că apreciază măsura, care protejează 800 de companii mici și mijlocii care au 90.000 de angajați. Asociația a avertizat că producătorii chinezi caută să pătrundă în Europa prin țări terțe în care produsele le sunt reambalate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: