marți

23 aprilie, 2024

18 martie, 2020

UDMR propune amânarea alegerilor locale până în luna octombrie, considerând că prioritățile momentului, în contextul pandemiei de coronavirus, sunt sănătatea populației și salvarea economiei.

La începutul lunii martie, premierul Ludovic Orban anunța, după consultări cu formațiunile politice parlamentare, că cea mai probabilă dată pentru organizarea alegerilor locale este 28 iunie.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri Mediafax că, din punctul său de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiții normale.


„Alegerile locale nu trebuie considerate, în acest moment, o prioritate. Legea spune că, în caz de catastrofă naturală, prin lege organică, alegerile pot fi amânate. Propunerea noastră este amânarea alegerilor locale cu o jumătate de an, până în luna octombrie. Nu este nicio problemă, se lucrează la un proiect de lege în acest sens și se va vota în ambele Camere ale Parlamentului în două-trei săptămâni, acum nu trebuie să ne gândim la alegeri. Din punctul meu de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiții normale, astfel că noi vom susține și vom vota amânarea acestora. Prioritatea numărul unu este sănătatea fiecăruia, sănătatea populației și încetinirea răspândirii coronavirusului, iar prioritatea numărul doi este economia”, a spus Kelemen Hunor.

În momentul de față, spune liderul Uniunii, nu există altă soluție decât să fie respectate indicațiile specialiștilor și deciziile autorităților în lupta contra coronavirusului.

”Prioritatea numărul doi este economia, iar Guvernul trebuie să găsească, împreună cu instituțiile statului, cu băncile, cu BNR, soluțiile prin care IMM-urile să poată fi salvate. Este nevoie de soluții rapide, altfel vom pune economia românească pe butuci în câteva săptămâni în urma închiderii firmelor care nu au capitalul necesar pentru a supraviețui câteva luni, până se va relua activitatea în condiții normale”, a menționat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a afirmat că alegerile parlamentare vor putea fi organizate la sfârșitul lunii noiembrie, dar este prematur să se discute acest subiect, în condițiile în care toată lumea ar trebui să se concentreze pe limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: