vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2023

Ucraina a început producția în serie a variantei autohtone a dronei iraniene Shahed, a anunțat joi ministrul de la Kiev al industriilor strategice, Oleksandr Kamişin. Acesta a declarat că industria militară, dezvoltată intens în contextul războiului, ar trebui să fie în viitor principalul sector al economiei ucrainene.

Zeci de astfel de drone sunt produse în fiecare lună, a declarat oficialul ucrainean, citat de agenția RBC, preluată de Rador.

Într-un comentariu pentru publicaţia „Forbes Ucraina”, Kamişin a explicat că domeniul apărării aduce o contribuție importantă la economia țării și, în viitor, acesta ar trebui să devină principalul sector al economiei ucrainene.


„Începem cu ceea ce numim ‘Shahed ucrainean’. Nu dezvăluim numele acestui produs, dar am intrat deja în producția în serie a acestuia, iar acum (producem) zeci (de exemplare, n.r.) pe lună, continuând cu multe alte articole pe care anterior le produceam foarte puțin, dar acum avem cifre decente” – a explicat ministrul.

El a adăugat că o creștere uşoară a producției nu este pe placul executivului: „Ne mulțumeşte o creștere de zece ori sau chiar mai mult. Avem o astfel de creștere în multe domenii” – a remarcat oficialul.

Kamişin a subliniat că nu este vorba despre integrarea concernului naţional Ukroboronprom în mediul de afaceri, însă a menţionat că această companie de stat ajută societăţile private mici care se ocupă cu producerea de drone. În acest sens, ministrul a dezvăluit că varianta autohtonă a dronei Shahed a fost produsă de o întreprindere de stat.

****


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: