luni

15 iulie, 2024

23 mai, 2023

Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca se situează pentru al șaselea an consecutiv în fruntea universităților românești în ceea ce privește sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus. În ultimii 11 ani, UBB a reușit să atragă prin proiectele pentru internaționalizare peste 40 de milioane de euro.

La competiția derulată în anul 2023, UBB a obținut, prin proiectele depuse, peste 5,8 milioane de euro, sumă ce va fi utilizate pentru derularea a aproximativ 50 de programe intensive de mobilități, 1.700 de mobilități studențești pentru studiu, practică și participare la programe intensive, respectiv 800 de mobilități de personal (predare și staff training).

Proiect în domeniul AI implementat cu 10 mil. euro

Aceste fonduri nu sunt singurele sume europene accesate de UBB. La începutul lunii, Universitatea a anunțat că va implementa, cu un buget 10 milioane de euro și în cadrul unui consorțiu european, un proiect din domeniul inteligenţei artificiale ce îşi propune crearea de programe interdisciplinare inovative în mediul industrial.


„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca va implementa ca membru al unui consorţiu format din 17 institute de cercetare, parteneri industriali şi universităţi de top din Europa, un proiect european de mare anvergură în domeniul Inteligenţei Artificiale (AI). Proiectul Artificial Intelligence for Connected Industries (AI4CI) îşi propune crearea unor programe interdisciplinare inovative în conturarea expertizei AI necesare în prezent în mediul industrial pentru abordarea provocărilor şi fructificarea oportunităţilor generate de folosirea inteligenţei artificiale în sisteme şi echipamente conectate. Sunt vizate aplicaţii verticale AI4CI de mare impact pentru sisteme industriale automate, sisteme IIoT (Industrial Internet of Things) şi vehicule autonome conectate”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UBB.

(Citește și: „Parteneriat strategic UBB – Microsoft în domeniul inteligenței artificiale și quantum computing„)

Misiunea proiectului AI4CI se aliniază astfel strategiei europene pe IA, care identifică dezvoltarea inteligenţei artificiale în contextul industrial ca pas critic în atingerea obiectivului UE de a deveni lider în Inteligenţa Artificială.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: