duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2017

Dacă vrea și noul PDG al TVR, Cristian Zgabercea ar trebui să fie suspendat din funcție după decizia Curții de Apel

Curtea de Apel București a admis joi apelul formulat de Televiziunea Română împotriva producătorului general Cristian Zgabercea, în urma deciziei definitive a instanței contractul de muncă al acestuia urmând să fie suspendat.

Cristian Zgabercea a revenit în funcția de coordonator cu atribuţii de Producător General în urmă cu un an, după ce a reușit în primă instanță să obțină anularea unei decizii de suspendare emisă de TVR în 2015. La data suspendării, producătorul general fusese trimis în judecată, alături de fostul președinte CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Dosarul aflat pe rolul instanțelor din Constanța face referire la perioada în care Zgabercea a fost consilier personal al lui Nicușor Constantinescu.


Revenirea lui Cristian Zgabercea, din martie 2016, în funcția de decizie a televiziunii naționale este o consecință a faptului că a câștigat în instanță un proces deschis împotriva deciziei de suspendare, dictată în 2015 de fosta conducere, ca urmare a faptului că TVR constatase că are un producător general trimis în judecată.

(Citiți și: Aventuri în TVR- Criza morală, financiară și de autoritate din televiziunea publică)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Istoria acestei suspendări este însă una mai complicată, la momentul respectiv Zgabercea și fostul PDG Stelian Tănase ajungând la un ”compomis”: cel trimis în judecată pentru complicitate la infracțiuni atribuite șefului CJ Constanța a fost suspendat la cerere, astfel încât după finalizarea procesului să poată fi reîncadrat pe vechea funcție.

Soluția ”autosuspendării” a fost confirmată în 2015 și de Cristian Zgabercea, și de Stelian Tănase. Zgabercea a ajuns în poziția de producător general ca urmare a influenței exercitate de PSD.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: