vineri

19 aprilie, 2024

23 martie, 2021

Șantier abandonat pe tronsonul Chețani-Câmpia Turzii

Tribunalul București a admis, luni, contestația depusă de compania Straco Grup SRL privind rezilierea de către CNAIR a contractului pentru tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania. Deciza este executorie, însă poate fi atacată cu apel. De asemenea, a fost suspendată și executarea scrisorii de garanție bancară.

Contractul a fost reziliat de CNAIR pe 11 martie, după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța că progresul în ultimele cinci luni a fost de doar 1%.

„Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul”, anunța Cătălin Drulă.

(Citiți și: ”Noi probleme pe Autostrada Transilvania: constructorul lotului Chețani – Câmpia Turzii, cvasi-inexistent în șantier”)


Ministrul spunea că, pe acest tronson, constructorul a ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți. Situația confuză din șantier fusese semnalată în octombrie 2020 de către Asociația Pro Infrastructura, care avertiza: ”constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă!”

În prezent, lucrările deja executate încep să se degradeze.

Cătălin Drulă: „Acest contract este practic mort de ani de zile”

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a spus la Digi24decizia va fi atacată la Curtea de Apel.

„Există cale de atac și în apel se vor putea prezenta argumentele care arată cum firma Straco nu a lucrat decât 1% în ultimele 6 luni, cum au fost nenumărate înștiințări de remediere la care nu au răspuns, cum contractul care trebuia să se termine în 12 luni este la mai bine de 5 ani de când a început și nu e decât pe la 40 la sută”, a spus la Digi24 Cătălin Drulă.


„Acest contract este practic mort de ani de zile. Nu se lucrează, se lucrează în bătaie de joc. Din păcate au mai băgat la apă subcontractori de bună credință care au lucrat pentru această firmă aflată în insolvență. Din păcate, la această primă decizie nu a putut Compania de Drumuri să-și prezinte argumentele, nefiind citată, fiind în procedură de urgență, dar la Curtea de Apel va putea și sunt convins că justiția va lua o decizie în interesul infrastructurii din România”, a adăugat ministrul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: