sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Trei zile de audieri pentru echipa guvernamentală propusă de Florin Cîțu. Votul, săptămâna viitoare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2020

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit luni programul audierilor miniștrilor propuși să facă parte din Guvernul Cîțu, data la care se va da vot de învestitură urmând să fie stabilită fix peste o săptămână.

Conducerea Parlamentului a programat audierile pe durata a trei zile, de marți până joi, iar senatorul PSD Titus Corlățean a anunțat presa că decizia a fost luată în unanimitate. Data votului pentru învestitură se va stabili luni, peste o săptămână, ”conform practicii anterioare”, a explicat Titus Corlățean.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus vineri la Parlament lista echipei sale și programul de guvernare. Componenţa Cabinetului condus de Florin Cîţu a fost aprobată în Biroul Executiv al PNL, singura noutate față de echipa Orban fiind ministrul de Finanțe, Lucian Heiuş, deputat din Hunedoara.


După demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură, președintele Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic Orban să formeze un guvern, dar votul de învestitură nu a fost programat în interiorul celor 15 zile stabilite de regulamentele parlamentare. Motivul oficial: PSD a atacat la CCR nominalizarea lui Ludovic Orban și a așteptat decizia curții înainte de a programa votul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

CCR a admis sesizarea PSD, deci guvernul Cîțu este prima tentativă de instalare a unui guvern. Parlamentul poate fi dizolvat dacă respinge două propuneri de guvern, situație în care se organizează alegeri anticipate. Parlamentul nu poate fi dizolvat dacă până la alegerile la termen mai sunt doar 6 luni, sau mai puțin.

Florin Cîțu și PNL încep luni, oficial, negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr