sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 august, 2022

Trei proiecte de investiții ale Transgaz, cu o valoare totală de circa 703 de milioane de euro, au fost trimise vineri Băncii Europene de Investiții (BEI), în vederea finanțării, a informat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Suma solicitată din cadrul Fondului de Modernizare gestionat de BEI este de circa 135,8 milioane de euro.

”Investim în dezvoltarea sistemului național de transport al gazelor naturale!”, a anunțat ministrul.


Cele trei proiecte de investiții sunt:

  • conductă de transport gaze naturale Marea Neagră – Podișor – 477.698.014 euro (valoare totală investiție – TVA inclus -, din care 32.454.064 euro finanțare solicitată din Fondul pentru Modernizare)
  • conductă de transport gaze naturale Ghercești – Jitaru – 77.284.760 euro (valoare totală investiție – TVA inclus -, din care 39.899.799 euro finanțare solicitată din Fondul pentru Modernizare)
  • conductă de transport gaze naturale Jupa – Băile Herculane – Orșova – Prunișor – 147.960.699 euro (valoare totală investiție – TVA inclus -, din care 62.505.216 euro finanțare solicitată din Fondul pentru Modernizare)

Anterior, Virgil Popescu a anunțat semnarea autorizației de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa.

Potrivit ministrului, prin realizarea acestei conducte, se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 113 agenți economici în județul Mehedinți, precum și aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș-Severin.


Virgil Popescu a punctat impactul socio-economic pozitiv pe care conducta ar urma să-l aibă asupra stațiunii turistice Băile Herculane, respectiv crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcție, crearea posibilităților de câștiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori și valorificarea superioară a masei lemnoase și ridicarea gradul de confort al locuitorilor.

”Efectele pozitive se vor vedea și asupra activității furnizorilor locali de servicii (de exemplu unități de cazare) și creșterea contribuției acestora la veniturile administrațiilor publice locale (pe perioada implementării proiectului) dezvoltarea turismului în zonă, stimularea dezvoltării economiei locale prin asigurarea unei surse de energie nepoluantă, asigurarea unui mediu sănătos prin reducerea gazelor cu efect de seră”, a scris ministrul.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: