duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2011

Prezent la şedinţa de bilanţ a CSM pe anul 2010, Traian Băsescu a declarat că raportul UE pe Justiţie nu aduce îmbunătăţiri semnificative faţă de cel din vară, şi va consemna că CSM este lipsit de credibilitate din cauza modului în care s-au făcut alegerile membrilor săi.

Între reproşurile pe care şeful statului le-a adus Consiliului se numără faptul că CSM a blocat modificarea Legii răspunderii magsitraţilor, şi că maniera în care se fac evaluările acestora i se pare suspectă, atâta vreme cît 99% dintre magistraţii din România au primit calificativul „foarte bine”.  „Trebuie să dovedim că avem o Justiţie care luptă împotriva marii corupţii” – a spus Traian Băsescu, referitor la lipsa de credibilitate a sistemului judiciar românesc, la care va face referire raportul.

Şeful statului a declarat în faţa magistraţilor că îşi asumă responsablitatea politică, prin poziţia sa, cu privire la amânarea aderării la Schengen, demers în evaluarea căruia se va ţine cont, „cu sau fără voia noastră”, de Mecanismul de Verificare şi Cooperare.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: