sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2013

Președintele Traian Băsescu a declarat că a discutat, joi, cu șeful Consiliului European, Herman Van Rompuy, o strategie de scoatere a Româneii de sub Mecanismul de cooperare și verificare pe justiție, din anul 2014.

”Am abordat în discuţiile cu domnul preşedinte şi problemele de interes direct pentru România, problema Schengen, problema Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi analiza după decembrie a unei proceduri de ieşire, o strategie de ieşire din acest mecanism”, a spus Traian Băsescu, într-o declarație de presă susținută alături de președintele Consiliului European.

De asemenea, șeful statului a subliniat că restricțiile asupra Românilor, pe piața muncii, ”trebuie ridicate peste tot”, în Uniunea Europeană, începând cu 1 ianuarie 2014.


La rândul său, președintele Consiliului European i-a spus lui Traian Băsescu că România trebuie să intensifice eforturile de combatere a corupției la nivel înalt și protjare a independenței justiției.

”Am convenit că este important pentru România să implementeze recomandările Comisiei. Am apreciat cooperarea îmbunătățită între toți actorii politici și instituții și am făcut apel la accelerarea eforturilor pentru combaterea corupției la nivel înalt și protejarea independenței sistemului judiciar. Un sistem judiciar solid și angajamentul complet pentru statul de drept vor ajuta la asigurarea unui mediu economic stabil și atrăgător pentru investiții”, a declarat Van Rompuy.

În privința procesului de aderare a României la spațiul Scengen, oficialul european a precizat că va conlucra cu preşedinţia lituaniană a Consiliului UE, în a doua jumătate a anului 2013, ”pentru a ajunge la progres pe calea pentru integrarea în Schengen, una dintre realizările importante ale integrării europene”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: