luni

19 februarie, 2024

8 februarie, 2024

Traficul este blocat joi dimineața în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, din cauza protestului fermierilor bulgari.

”În data de 8 februarie, începând cu ora 10,00, traficul pe sensul de ieşire din România este blocat din cauza protestului fermierilor bulgari pe o durată de aproximativ patru ore. Măsura vizează toate categoriile de mijloace de transport”, a informat ITPF Giurgiu.

Şi miercuri au fost probleme cu traficul la PTF Giurgiu, după ce fermierii bulgari au protestat timp de peste trei ore în sensul giratoriu din PTF Ruse. Furioși din cauza situației economice, aceștia au luat măsuri extreme, vărsând laptele din cisterne și amenințând că vor bloca complet granița cu România.


Motivul protestului sunt aceleași ca și în celelalte state europene: nemulțumirea fermierilor față de taxele crescute și competiția incorectă de pe piață, generată în speciale de cereale din Ucraina vândute la prețuri mai mici.

Fermierii sunt hotărâți să continue manifestațiile până când guvernul va aborda în mod serios cererile lor și va găsi soluții.

România s-a confruntat și ea în ianuarie cu proteste ample ale fermierilor, conflictul fiind închis prins mai multe măsuri luate de guvern pentru a atenua povara

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: