marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 august, 2021

Profesorii şi toți ceilalţi angajaţi ai şcolilor publice din New York City vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva Covid-19, a anunțat luni primarul Bill de Blasio. Departamentul pentru sănătate al oraşului va emite un ordin prin care va impune ca toţi cei 148.000 de membri ai personalului din cel mai mare district şcolar din Statele Unite să primească cel puţin o doză de vaccin până pe 27 septembrie, a adăugat primarul.

Angajaţii şcolilor din Chicago, Los Angeles şi statul Washington au primit, de asemenea, ordin să accepte vaccinul.

Cursurile vor începe în New York pe 13 septembrie, iar personalul Departamentului Educaţiei nu va mai avea opţiunea de a se supune testării săptămânale. „Vrem ca şcolile noastre să fie extraordinar de sigure tot timpul anului”, a declarat de Blasio într-o conferinţă de presă, citat de Reuters, agenție preluată de News.ro.


Meisha Porter, cancelarul şcolilor publice din New York, a declarat că cel puţin 63% dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotriva Covid-19.

La începutul acestei luni, New York City a impus prezentarea dovezii vaccinării pentru Covid-19 la restaurante, săli de sport şi alte companii. Obligativitatea a stârnit reacţii de la unii proprietari de afaceri şi locuitori care l-au dat în judecată pe primarul Bill de Blasio.

Şi măsura obligativităţii vaccinării pentru personalul din educaţie s-ar putea confrunta cu rezistenţa sindicatelor puternice care reprezintă profesorii şi personalul școlilor din New York.

Michael Mulgrew, preşedintele Federaţiei Unite a Profesorilor (UTF), a declarat că prioritatea sindicatului este să menţină copiii în siguranţă şi să deschidă şcoala. Dar, într-un comunicat, el a adăugat că „există multe detalii de implementare, inclusiv dispoziţii pentru excepţii medicale, care prin lege trebuie negociate cu UFT şi alte sindicate şi, dacă este necesar, rezolvate prin arbitraj”.


Eforturile de creştere a ratelor de vaccinare şi punerea în aplicare a măsurilor de siguranţă publică, cum ar fi purtarea măştii în şcoli, s-au confruntat cu o opoziţie acerbă în unele părţi ale ţării, în special în unele state din sud, care au fost puternic afectate de varianta Delta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În Florida, unele districte şcolare care au sfidat interzicerea obligativităţii purtării măştii în şcolile publice, emisă de guvernatorul republican Ron DeSantis, se confruntă acum cu posibila pierdere a unor fonduri publice.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: