luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2019

Inspectoratul General de Poliție a cerut ajutorul Ministerului Apărării pentru a se asigura că locatarii din cele două blocuri deratizate cu un insecticid în urma căruia au murit trei persoane iar alte 43 sunt internate.

O echipă formată din trei specialiști și dotată cu aparatură specială va detecta și măsura nivelul substanțelor nocive din apartamentele unde s-a făcut deratizarea, iar apoi se va ocupa și de decontaminare, pentru a exista certitudinea că locatarii pot reveni în apartamentele lor:

O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale se află, la această oră, la Timișoara, pentru a acorda sprijin autorităților locale în vederea confirmării prezenței unor substanțe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute.


Cei trei specialiști, membri ai unei echipe de prelevare și identificare a agenților chimici, bacteriologici și radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din MApN, vor acționa, cu echipamente performante, pentru detecția fosforului remanent din diverși compuși organici și anorganici de la fața locului, precum și pentru verificarea plenitudinii operațiunilor de decontaminare desfășurate până în prezent.

Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităților competente în vederea finalizării anchetei.

Pe de altă parte, acțiunile ISU continuă să se desfășoare cu probleme. ISU Timiș le-a permis locatarilor evacuați dintr-un bloc de pe Strada Vaida Voievod să se întoarcă în apartamentele lor, marți dumpă-amiaza, dar la scurt timp a revocat dispoziția. Comitetul pentru Situatii de Urgență a constatat că acest lucru nu poate fi decis fără ca Direcția de Sănătate Publică să își dea acordul în acest sens, certificând că sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol.

Reamintim că deratizarea din cele două blocuri s-a făcut cu substanţa Delicia – Gastoxin, un isecticid ce poate fi folosit utilizat de firmă la dezinsecție este certificat strict pentru uz agricol, nu pentru locuințe, a precizat ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: