joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2016

ecb-euroAutoritatea Bancară Europeană (EBA) a publicat vineri seara rezultatele ultimelor teste de stres. Potrivit acestora, cele mai slabe rezultate au fost obținute de banca italiană Monte dei Paschi, banca austriacă Raiffeisen, banca spaniolă Banco Popular și două importante bănci irlandeze.

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a publicat vineri seara rezultatele ultimelor teste de stres. Potrivit acestora, cele mai slabe rezultate au fost obținute de banca italiană Monte dei Paschi, banca austriacă Raiffeisen, banca spaniolă Banco Popular și două importante bănci irlandeze.

Este a treia rundă de teste de stres derulate în UE după criza financiară din 2007-2009 și prima când sunt incluse impactul unor riscuri precum amenzile și înțelegerile în justiție asupra capitalului băncilor.


EBA a analizat modul în care s-ar comporta cele 51 de bănci introduse în studiu în cazul unui șoc economic ce ar dura trei ani.

În acest scenariu, banca italiană Monte dei Paschi, cea mai veche din lume, ar rămâne cu o rată a capitalului de bază de minus 2,44%. Pragul minim fixat pentru trecerea testelor a fost o rată a capitalului de bază de 5,5%, scrie Agerpres.

Banca irlandeză Allied Irish Banks s-a situat și ea sub prag, cu o rată a capitalului de bază de 4,31%.

În ceea ce privește menținerea unei rate a capitalului de bază de 7%, pragul care în mod normal declanșează o depreciere a obligațiunilor emise de bănci pentru a-și reface capitalul, EBA precizează că grupul bancar spaniol Banco Popular, Bank of Ireland și grupul bancar austriac Raiffeisen au terminat testele sub acest prag, cu rate ale capitalului de bază de 6,62%, 6,15% și respectiv 6,12%.


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: