duminică

26 mai, 2024

2 iulie, 2020

Cea mai mare companie producătoare de vehicule electrice, Tesla Inc, a devenit și cea mai valoroasă din domeniul auto, ca urmare a creșterii prețului acțiunilor sale, depășind capitalizarea bursieră a Toyota, chiar dacă statisticile vânzărilor acesteia sunt mai bune.

Acţiunile Tesla s-au apreciat cu peste 5% până la 1.134 dolari / titlu, la debutul pieţei americane de luni după amiază, urcând valoarea de piaţă a companiei până la mai mult de 209 miliarde de dolari, cu circa 6 miliarde peste capitalizarea bursieră a Toyota, potrivit Reuters.

Tesla a închis ziua bursieră la 1.119 dolari / acțiune și, în plus. Are acum o valoare cât cea a General Motors şi Ford la un loc, după ce acţiunile sale au câştigat peste 163% de la începutul anului, demonstrând încrederea în creştere a investitorilor în viitorul vehiculelor electrice.


După ani de pierderi, Tesla a făcut profit în ultimele trei trimestre şi şi-a surprins investitorii cu vânzări substanţiale în primul trimestru din 2020, în ciuda ameninţării crizei coronavirus. Îîşi propune să livreze mai mult de jumătate de milion de mașini în 2020, în ciuda pandemiei.

Creşterea valorii de piaţă a Tesla se produce chiar dacă Tozota are rezultate mai bune.

Toyota a vândut 10,46 milioane de mașini în anul financiar 2019, încheiat în Japonia la 31 martie, și a avut venituri nete de 281 miliarde de dolari.

Tesla a vândut doar 367.200 de malșini în 2019, care i-au adus venituri de 24,6 miliarde de dolari.


În această săptămână sunt aşteptate rezultatele Tesla pe al doilea trimestru, după ce General Motors și Fiat Chrysler au anunțat scăderi ale vânzărilor de peste o treime în Statele Unite, potrivit Bloomberg.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: