miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 februarie, 2012

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL şi fost ministru de Externe, a reluat, marţi seară, în cadrul unei emisiuni la TVR-Info, necesitatea coagulării unei forţe politice sub forma Mişcării Populare.

Tema este una veche, însă anul trecut ea a mobilizat multe voci din dreapta eşichierului politic, iniţiativa culminând cu înregistrarea la OSIM a numelui „Mişcarea Populară” de către Ioana Băsescu, fiica şefului statului. O atare mişcare este gândită ca o alternativă la alianţa de stânga pe care o constituie Uniunea Social Liberală, formată din PSD, PNL şi PC.

„Arhitectura Mişcării Populare va fi definită după alegerile locale, când fiecare partid va deconta un anumit rezultat. Însă important este ca ea să aibă şi o componentă civică, să atragă toate forţele, asociaţiile profesionale, de ce nu, sindicatele, ONG-urile interesate în această direcţie mare – adică finalizarea reformelor, continuarea unor politici publice care să ţină sub control deficitul şi care să nu ne expună la riscul unui scenariu grecesc” – a explicat Baconschi la TVR-Info.


El a catalogat viitoarea Mişcare Populară drept „o necesitate tactică pentru că dreapta românească, divizată până acum în fel şi chip, rămâne izolată în faţa unei alianţe precum USL-ul, care, în ciuda lipsei de alternativă practică la guvernarea Boc şi astăzi la guvernarea Ungureanu, este formată din nu mai puţin de trei partide care s-au coalizat”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: