2 august, 2020

Rețeaua de socializare TikTok, operată  de  compania chineză ByteDance, și-a afirmat intenția de a rezista amenințării  că  va  fi interzisă în  SUA, potrivit Vanessei Pappas, șefa filialei americane care administrează rețeaua, care are circa 100 de milioane de membri în SUA.

Pe de altă parte, Bytedance și-ar putea vinde integral acțiunile filialei americane, inclusiv pentru a vedea dacă amenințările președintelui Donald Trump sunt o tactică de negociere, potrivit Reuters.

SUA și China, cele mai mari economii ale lumii, sunt angajate de câțiva ani într-o confruntare accentuată, printr-un război commercial, însoțit de acuzațiile americane privind spionajul pe care chinezii l-ar întreprinde prin mijloace informatice.


Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că va emite un ordin executiv prin care TikTok să fie interzisă în SUA. Vasessa Pappas  a replicat că TikTok „este aici pentru a rămâne”.

„Nu intenţionăm să plecăm.(…) Vreau să mulţumesc milioanelor de americani care folosesc zilnic TikTok, aducând creativitate şi bucurie vieţii noastre de zi cu zi”, a spus Vanessa Pappas, „mândră” de cei 1.500 de angajaţi americani şi de cele „10.000 de locuri de muncă suplimentare pe care le vom crea în această ţară în următorii trei ani (…). Suntem aici pentru a rămâne „, a declarat Vasessa Pappas, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Platforma americană, care aparţine grupului chinez ByteDance, este suspectată de Washington că transmite autorităţilor chineze datele utilizatorilor, acuzaţie pe care compania a respins-o mereu în mod ferm.

ByteDance s-a oferit initial să vândă un pachet majoritar al sucursalei americane, iar presa americană susțină că Microsoft se află în prezent în negocieri avansate pentru a o cumpăra. Acum, tranzacția ar viza întreaga deținere a ByteDance, potrivit Reuters.


„Deşi nu comentăm speculaţiile, suntem încrezători în succesul pe termen lung al Tiktok”, a indicat grupul.

Platforma de divertisment, care găzduieşte în mare parte scurte videoclipuri muzicale, are aproape un miliard de utilizatori peste tot în lume, iar popularitatea sa a crescut şi mai mult pe fondul lunilor de pandemie şi distanţare socială.

„Trebuie să fim vigilenţi cu privire la riscul ca date private şi sensibile să fie transferate către guverne abuzive, inclusiv către al nostru”, a declarat Jennifer Granick din partea influentei organizaţii pentru drepturi civile ACLU.

Totuși, „să interzici o platformă, chiar dacă aceasta ar fi posibil din punct de vedere legal, dăunează libertăţii de exprimare online şi nu contribuie deloc la rezolvarea problemei mai mari a supravegherii nejustificate din partea guvernului”, a adăugat Jennifer Granick.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: