marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2021

Taxele şi impozitele locale ar urma să crească cu 2,6% în 2022, corespunzător ratei inflaţiei din 2020, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei.

Este cea mai redusă majorare din ultimii trei ani – în 2021, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 3,8%, iar pentru anul 2020 cu 4,6%.

Măsura decurge din prevederile Codului fiscal, conform cărora, „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.


INS a estimat la 2,6% inflaţia medie anuală a anului trecut, valoarea fiind deja afișată și pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform proiectului elaborat de PMB, se menţin şi pentru acest an decizia de a reduce cu 95% impozitul pentru mijloacele de transport hibride și bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren şi a impozitului pentru mijloacele de transport (valoarea rămâne stabilită la 10% din totalul obligației de plată).

Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti începând cu anul 2022 se află în dezbatere publică până pe data de 19 aprilie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: