23 noiembrie, 2022

Taxa pe serviciile digitale a strâns aproape 360 ​​de milioane de lire sterline la bugetul Marii Britanii, de la giganții tehnologici americani, inclusiv Amazon, Google și Apple, în primul an de la intrarea în vigoare, majoritatea companiilor plătind impozite mai mari decât sumele virate anterior, când datorau impozit pe profit, transmite The Guardian.

Un raport al Oficiului Național de audit (NAO) a constatat că taxa pe serviciile digitale din Marea Britanie, care a fost introdusă în aprilie 2020 și impune o taxă de 2% asupra veniturilor brute realizate de giganții din domeniul internetului, a generat venituri cu 30% mai mari decât estima guvernul în 2021.

Guvernul, care prognozase că taxa ar putea aduce venituri cumulate de 3 miliarde de lire sterline până în 2024-2025, și-a depășit prima țintă anuală pentru 2020-2021, de 275 de milioane de lire sterline, pe fondul boom-ului uriaș al vânzărilor online din timpul pandemiei.


„Taxa pe serviciile digitale a reușit să aducă mai multe taxe de la unele companii digitale mari și a adus mai mulți bani decât se prevedea în primul an de aplicare”, a declarat Gareth Davies, șeful NAO.

Taxa se aplică multinaționalelor digitale cu venituri globale de peste 500 de milioane de lire și venituri de peste 25 de milioane de lire generate în Marea Britanie.

Giganții tehnologici precum Amazon, Google și Facebook, deținut de Meta, au plătit până acum impozite corporative relativ reduse în Marea Britanie, deoarece s-au asigurat că operațiunile lor britanice obțin profituri foarte mici, canalizând câștigurile către jurisdicții cu impozite reduse, cum ar fi Luxemburg și Irlanda.

Cele 18 companii vizate de taxă au plătit mai mult decât dacă ar fi plătit impozitul pe corporații din Regatul Unit, situație în care ar fi datorat 351 de milioane de lire.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: