duminică

23 iunie, 2024

30 martie, 2021

Administrația Biden a avertizat că ar putea impune tarife vamale de 25% asupra importurilor din Marea Britanie drept răspuns la inițiativa britanicilor de a taxa marile companii tehnologice, scrie The Guardian.

Prețul îmbrăcăminții și încălțăminții, a produselor din ceramică, a cosmeticelor și a mobilei exportate de Marea Britanie ar putea crește cu un sfert, potrivit unei liste preliminare anunțată de autoritățile americane.

Noile tarife vamale ar genera încasări de circa 325 de milioane de dolari, similare cu cele estimate a fi colectate de Regatul Unit sub formă unei taxe asupra vânzărilor unor companii precum Amazon, Google, Facebook și eBay de pe teritoriul britanic.


Președintele american Joe Biden a precizat că, spre deosebire de predecesorul său, nu se opune găsirii unei soluții internaționale în ceea ce privește taxarea giganților tehnologici. De asemenea, el a eliminat o suprataxă impusă de Donald Trump asupra Scotch-ului, în dosarul subvențiile acordate producătorului de aeronave Airbus.

Pe de altă parte, represaliile la adresa Marii Britanii și a Franței nu reprezintă o surpriză, cele două state grăbindu-se să impune propriile taxe digitale, înainte de găsirea unui consens la nivelul OECD.

Un purtător de cuvânt al departamentului pentru comerț din Marea Britanie a declarat că țara dorește să se asigure că ”firmele tehnologice plătesc impozite echitabile” și a declarat că noua taxă pe serviciile digitale este ”rezonabilă, proporțională și nediscriminatorie. Este, de asemenea, temporar”, a precizat acesta.

Introdusă în aprilie anul trecut, taxa pentru servicii digitale reprezintă 2% din veniturile realizate de companiile tehnologice pe teritoriul britanic.


În actualul exercițiu bugetar, aceasta va aduce venituri de circa 300 de milioane de lire sterline, urmând ca acestea să ajungă la 400 de milioane în 2021-2022.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: