duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 august, 2019

Candidatura la președinție a lui Mircea Diaconu ar putea fi punctul de plecare al unui proiect comun de viitor Pro România – ALDE, dacă aceasta din urmă iese de la guvernare și dacă Călin Popescu Tăriceanu renunță la visul său prezidențial.

Până în urmă cu 10 zile, ALDE insista pe lângă PSD să restructureze executivul și să primească Pro România la guvernare, ambele solicitări fiind refuzate de CEx PSD. Călin Popescu Tăriceanu a negociat și cu PSD, dar și cu Pro România sprijin pentru candidatura sa la alegerile din noiembrie 2019.

Unul dintre liderii Pro România, Daniel Constantin, a exclus, săptămâna trecută, orice colaborare cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.


Totuși, Victor Ponta a anunțat luni că se gândește să susțină candidatura la Președinție a singurului europarlamentar român intrat independent în legislativul european în 2014 și a precizat că este „posibil şi probabil” ca acesta să fie susţinut şi de ALDE.

„Putem să-l susţinem pe domnul Mircea Diaconu pentru funcţia de preşedinte al României, fiind un candidat altfel, aşa cum încearcă şi PRO România să fie un partid altfel. Am încercat în aceşti ani – unul dintre cei care au încercat e în faţa dvs – cu şefi de partide care devin preşedinţi, şi cei care au câştigat, şi cei care au pierdut nu au avut cum să se desprindă de – şi nici nu era neapărat necesar – să de desprindă de partid… poate că de data aceasta, aşa cum au încercat şi alte ţări, un candidat independent cum este dl. Diaconu – mai spun încă o dată, nu va fi membru PRO România, nu-l chemăm la şedinţe de partid, nici nu cred că vine – pur şi simplu îl sprijinim din punct de vedere al infrastructurii politice şi al cunoştinţelor pe care noi le avem, poate fi o soluţie mai bună pentru ceea ce România aşteaptă în această toamnă în noiembrie”, a declarat, luni după-amiază, Victor Ponta.

Victor Ponta a afirmat că a discutat, și el, și alți colegi ai săi, cu Mircea Diaconu și a afirmat că este ”probabil și posibil” ca această candidatură să fie susţinută şi de ALDE.

„Dacă cei de la ALDE decid şi ei să-l susţină tot pe Mircea Diaconu, ceea ce cred că e probabil şi posibil, dar în niciun caz nu pot să vorbesc eu în numele lor (…) evident că ar fi două partide care susţinem acelaşi candidat şi evident că trebuie să muncim împreună pentru această candidatură. Mai departe, dacă ies de la guvernare, colaborarea noastră poate fi şi dincolo de candidatura dlui Diaconu, în zona parlamentară şi în zona discuţiilor pentru un nou guvern, pentur că practic România va avea nevoie de un nou guvern şi eu sunt un mare susţinător al ideii că acest guvern nu funcţionează bine”, a mai spus Victor Ponta.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: