duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 februarie, 2012

Jeffrey Franks (FMI) și Istvan Szekely (CE)

Istvan Székely, directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, a susţinut, miercuri, la discuția cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, că piaţa internațională vrea de la Guvernul României să vadă determinare şi continuitate în procesul de consolidare fiscală şi cel de reformă structurală.

Oficialul CE a susținut că scopul Programului Economic al României este ”de a consolida capacitatea României de a se finanţa pe cont propriu de pe pieţele internaţionale”, a informat Guvernul.

”Piaţa nu se aşteaptă ca Guvernul să rezolve instant toate problemele, ci vrea să vadă determinare şi continuitate în procesul de consolidare fiscală şi cel de reformă structurală, mai ales în contextul economic internaţional”, a mai spus Istvan Székely, potrivit sursei citate.


De asemenea, șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a remarcat că România este la zi cu țintele asumate în relația cu Fondul.

”Trebuie să remarc faptul că în acest moment suntem la zi în ceea ce priveşte ţintele asumate, pe care le vom prezenta la sfârşitul lunii martie în boardul FMI”, a spus Franks.

La rândul lui, premierul Ungureanu a declarat jurnaliștilor că România este ”pe cale de a se pregăti” pentru orice șoc extern.

”Economic, ţara este, în momentul de faţă, pe cale de a se pregăti foarte bine pentru a rezista oricărui posibil şoc economic extern. Către asta, de fapt, tindem, în aşa fel încât siguranţa noastră să poată determina apariţia unei Românii atractive pentru investiţiile străine, atractive în general în Europa, într-o Europă care, după cum vedeţi, are destule probleme de înfruntat”, a susținut Mihai-Răzvan Ungureanu.


De asemenea, el a discutat cu reprezentanții FMI și CE ”despre modul în care am putea flexibiliza hotărârile unor guverne naţionale în interiorul Uniunii Europene, pentru a accepta forţa de muncă românească în propriile pieţe naţionale”.

”Avem nevoie ca Uniunea Europeană, mai ales statele reticente la importul de forţă de muncă românească să înţeleagă două lucruri: că face parte dintre libertăţile esenţiale, din filosofia esenţială a Uniunii Europene şi că beneficiul este mutual, şi pentru cel care trimite, şi pentru cel care primeşte”, a menţionat şeful Guvernului.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: