vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2017

UPDATE 17.50:

Perchezițiile DIICOT au avut loc la 12 adrese, din care 7 locații ale unei unități a Jandarmeriei.

Sunt acuzați de camătărie mai mulți angajați ai Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, potrivit unui comunicat DIICOT.


Prezentăm comunicatul integral:

La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 locații la sediul unei instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile şi de asemenea şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

UPDATE 11.10: La DIICOT au fost aduse deja mai multe persoane pentru audieri în dosar, iar numărul total al celor care vor da declarații pe parcursul zilei de azi ar fi de aproximativ 30, potrivit Realitatea Tv.


DIICOT face percheziții în mai multe locații ale Jandarmeriei, dar și la câteva adrese domiciliare.

***

Știrea inițială:

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) percheziționează, joi dimineața, birouri dintr-o unitate a Jandarmeriei Române, potrivit unor surse Mediafax.

Acuzațiile vizează suspiciuni de cămătărie şi şantaj.

Documentele ridicate în timpul percheziției vor fi duse la DIICOT, unde vor fi audiate ulterior persoanele suspectate a fi implicate în acest caz.

Acțiunea Direcției vine în contextul avalanșei de pensionări provocate de modificarea legislației referitoare la pensiile militare, modificări ce vor diminua semnificativ cuantumul drepturilor pe care le vor primi după trecerea în rezervă.

Toată conducerea Jandarmeriei, inclusiv șeful instituției – generalul de brigadă Marin Andreiana -, și-au depus cerere de pensionare după anunțul făcut de oficiali în legătură cu pensiile militare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Principala modificare va preciza că pensiile sau indemnizațiile speciale nu pot depăși salariul/solda în plată pentru cei aflați încă în activitate. Lucru care se întâmpla frecvent acum, din cauza bazei de calcul (în care intră și sporuri, în unele cazuri) și a procentului raportat pentru stabilirea pensiei .

De asemenea, tot cu începere de la 15 septembrie, pensiile speciale nu se vor mai indexa și cu 50% din creșterea salariului/soldei medii, ci doar cu media inflației anuale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: