luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Bruxelles, după reuniunea informală a Consiliului European, că a solicitat să se aibă în vedere nevoia ca fondurile structurale să fie mărite pentru statele nou intrate în UE – potrivit unei corespondenţe Agerpres.

„Am făcut şi o apreciere legată de viziune că nu ar trebui să ne mai ocupăm de reforme structurale şi de consolidare fiscală, ci să trecem la programe de creştere economică. În lipsa consolidării fiscale şi a reformelor structurale, în mod cert banii împrumutaţi şi eventual investiţi nu ar face decât să fie aruncaţi într-o economie necompetitivă şi nu ar face nimic altceva decât să ne crească nivelul de îndatorare, fără a deveni mai competitivi (…) De asemenea, având în vedere discuţiile care sunt în mod deosebit la statele donatoare, legat de reducerea contribuţiilor pentru bugetul următor, pentru exerciţiul 2014-2020, am solicitat să se aibă în vedere nevoia ca fondurile structurale să fie mărite pentru statele nou intrate în UE, pentru că numai aşa putem reduce decalajele de dezvoltare între statele vechi membre şi statele noi, proaspăt venite în UE”, a declarat Băsescu, la finalul reuniunii.

Traian Băsescu a propus şi ca banii luaţi de la banca Europeană de investiţii să nu mai fie calculaţi la deficit:


„Finanţările de la BEI le avem, dar nu le putem utiliza la capacitate pentru că ne cresc deficitul bugetar. Sunt destule restricţii în folosirea acestor bani. Am cerut să se analizele posibilitatea ca banii de la BEI pentru investiţii ori să nu se calculeze la deficit ori să fie relaxate ţintele. Banii nu se duc în consum ci contribuie la creştere”


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: