SUA suspendă temporar în Rusia serviciile de eliberare a vizelor de călătorie - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

SUA suspendă temporar în Rusia serviciile de eliberare a vizelor de călătorie

21 august, 2017

Statele Unite au anunțat luni că își vor reduce semnificativ în Rusia serviciile de acordare a vizelor de călătorie.

Deciza  vine ca reacție la somația pe care Moscova a formulat-o în data de 30 iunie, când a cerut SUA să își reducă personalul diplomatic din țară.

La acea dată, președintele Vladimir Putin, ca reacție la decizia Congresului american de a impune Rusiei noi sancțiuni, a cerut Washingtonului să își reducă personalul diplomatic și tehnic cu 755 de persoane, până la data de 1 septembrie.


Ambasada SUA din Rusia a anunțat luni, potrivit Reuters, că solicitarea primită o obligă să regândească politica de acordare a vizelor pe teritoriul Rusiei și că va suspenda acordarea tuturor tipurilor de vize de călătorie, începând cu data de 23 august 2017.

Ambasada a anunțat că activitatea va fi reluată pe data de 1 septembrie, însă  vizele de călătorie vor fi eliberate ”într-un număr mult redus”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a reacționat la aflarea acestei vești afirmând că Rusia va studia cu atenție decizia americană și a promis că Moscova nu își va ”vărsa nervii”  asupra cetățenilor amerricani obișnuiți.

Rusia a sperat ca alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA va aduce și o relaxare a sancțiunilor impuse după anexarea Peninsulei Crimeea.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr