sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2021

În Congresul american a fost depus un proiect bipartizan ce prevede restricţionarea achiziţiilor făcute de Amazon şi alţi giganţi tech pentru a-și înlătura concurența.

Biroul senatoarei Amy Klobuchar, democrată care prezidează grupul antitrust al Comisiei Judiciare din Senat, a declarat vineri că ea şi republicanul Tom Cotton au introdus un proiect de lege ce vizează companii precum Google, divizie a grupului Alphabet, şi Facebook.

Proiectul de lege ar face mai uşor pentru guvern să oprească tranzacţiile despre care crede că încalcă legea antitrust, solicitând companiilor să demonstreze unui judecător că tranzacţiile sunt bune pentru concurenţă şi, prin urmare, legale.


Un proiect de lege similar, introdus de reprezentantul democrat Hakeem Jeffries şi alţii, a fost aprobat în Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor şi aşteaptă un vot în plenul Camerei.

Legislația prevede în prezent că executivul este cel care, prin aplicarea legislaţiei antitrust, stabilește dacă o anumită tranzacţie ar determina creşterea preţurilor sau este ilegală din alte motive.

”Vedem din ce în ce mai multe companii care aleg să-şi cumpere rivalii în loc să concureze. Această legislaţie bipartizană va pune capăt acelor achiziţii anticoncurenţiale, făcând mai dificilă pentru platformele digitale dominante să-şi elimine concurenţii şi să sporească puterea de piaţă a platformei”, a spus Klobuchar într-un comunicat itat de Reuters, agenție preluată de News.ro.

În colaborare cu alţi colegi, Klobuchar a introdus în octombrie un proiect de lege care ar împiedica platformele Big Tech să-şi favorizeze produsele şi serviciile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Alte proiecte de lege introduse urmăresc să controleze puterea uriaşă de piaţă a firmelor de tehnologie, inclusiv a liderilor din industrie precum Apple.

Până acum niciun astfel de proiect nu a devenit lege, deşi unul, care ar creşte resursele pentru agenţiile antitrust, a trecut de Senat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: