duminică

23 iunie, 2024

31 ianuarie, 2023

Administrația Biden a încetat să mai aprobe licențe de export pentru companiile americane care vând tehnologie firmei chineze Huawei, potrivit unor surse citate de Euractiv.

Huawei se confruntă cu restricții de export din SUA de câțiva ani, dar oficialii Departamentului de Comerț au continuat totuși să acorde licențe unor firme americane pentru a vinde anumite bunuri și tehnologii companiei. Qualcomm a primit, spre exemplu, în 2020 permisiunea de a vinde cipuri pentru smartphone-uri 4G către Huawei.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț a spus că oficialii „evaluează în mod continuu politicile și reglementările”, dar nu a oferit detalii din discuțiile avute cu companiile în cauză. Huawei și Qualcomm au refuzat să comenteze.


Potrivit surselor citate de presa străină, oficialii americani formulează o nouă politică vizavi de Huawei, printre articolele care ar putea face obiectul unor restricții de export numărându-se și tehnologii mai vechi de 5G, inclusiv articole 4G, Wifi 6 și 7, IA, computere foarte performante și articole cloud.

Oficialii americani au plasat Huawei pe o listă comercială neagră în 2019, interzicând majorității furnizorilor americani să expedieze mărfuri și tehnologie către companie, cu excepția cazului în care li se acordau licențe în acest sens. Oficialii au continuat să înăsprească controalele pentru a opri capacitatea Huawei de a cumpăra sau de a proiecta semiconductori pentru produsele sale.

Furnizorii Huawei au obținut licențe în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru a vinde gigantului chinez echipamente de telecomunicații din aprilie până în noiembrie 2021.

În decembrie, Huawei a anunțat că veniturile sale s-au ridicat la aproximativ 91,5 miliarde de dolari anul trecut, în ușoară scădere față de 2021, când sancțiunile americane au făcut ca vânzările companiei să scadă cu aproape o treime.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: