marți

20 februarie, 2024

26 august, 2022

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei (foto), a lansat un avertisment dur pentru viitorul companiei de tehnologie. Mesajul a stârnint alarma prin sinceritatea evaluării și semnificațiile aceasteia pentru întreprinderile mici, pe fondul problemelor economice ale Chinei și al unei recesiuni globale.

Potrivit The Guardian, Ren Zhengfei a informat printr-un mesaj intern personalul Huawei va trebui să lupte pentru ca compania să supraviețuiască în următorii ani.

Supraviețuirea, cea mai importantă orientare

„Următorul deceniu va fi o perioadă istorică foarte dureroasă, pe măsură ce economia globală continuă să scadă”, arată Ren Zhengfei, indicând blocajele generate de pandemie, impactul războiului din Ucraina și „blocada continuă” din partea SUA asupra unor afaceri din China. „Huawei trebuie să reducă orice așteptări prea optimiste pentru viitor și, până în 2023 sau chiar 2025, trebuie să facem din supraviețuire cea mai importantă orientare. Nu numai să supraviețuim, ci să supraviețuim cu calitate.”


Economia Chinei se află sub presiune din mai multe direcții din cauza restricțiilor pandemice, crizei imobiliare și relațiilor internaționale tot mai tensionate.

Analiștii se așteaptă ca țara să nu reușească să își atingă obiectivul creșterii economice de 5,5% până la finalul anului.

Temere generalizată: Ce se va întâmpla cu firmele mici dacă un gigant vorbește de supravietuire

Huawei, cea mai mare firmă din China, se luptă să gestioneze scăderile mari ale veniturilor și profitului. Veniturile companiei au scăzut cu 14% în primele trei luni ale anului 2022 și marja de profit net s-a redus la 4,3% – de la 11,1%, anul trecut.

„În trecut, am îmbrățișat idealul globalizării și am dorit să servim întreaga omenire, deci care este idealul nostru acum?” întreabă șeful Huawei.


„Supraviețuim și câștigăm niște bani acolo unde putem. Din acest punct de vedere, trebuie să ne ajustăm structura de piață și să studiem ce se poate face și ce ar trebui abandonat.”

Mesajul a devenit viral pe rețelele sociale din China, fiind distribuit și discutat de peste 100 de milioane de utilizatori. Unii dintre ei au spus că se tem de ceea ce va întâmpla cu oamenii de rând sau cu micile afaceri dacă o companie de mărimea Huawei emite astfel de avertizări.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: