vineri

24 mai, 2024

22 martie, 2022

Uniunea Europeană crește la un miliard de euro ajutorul financiar destinat achiziției de produse militare către Ucraina. Decizia luată de miniștrii de externe UE a fost anunțată luni de ministrul german Annalena Baerbock.

Germania se va asigura, de asemenea, că vânzările de arme ale producătorilor germani vor fi efectuate cât mai repede posibil, a promis șefa diplomației de la Berlin.

„Ucraina are nevoie de arme”, a afirmat oficialul german, dar nu a dat detalii, motivând că „este vorba despre viaţă şi moarte”, că războiul este în plină desfășurare și, prin urmare, „e nevoie de mare atenţie când vorbim despre ce arme vor fi livrate şi unde”.


Ucraina este sprijinită cu armament și muniții livrate constant de SUA, Marea Britanie și state membre UE.

Annalena Baerbock a repetat însă că NATO trebuie să prevină extinderea războiului către alte ţări. „Avem o responsabilitate faţă de ucraineni, dar avem o responsabilitate şi faţă de cei 450 de milioane de europeni şi faţă de aceia care sunt membri NATO”.

Războiul lui Putin cu populația civilă

Războiul din Ucraina se apropie de finalul celei de-a patra săptămâni. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o.

Singura victorie strategică pe care o poate revendica Moscova, deocamdată, este blocarea accesului Ucrainei la Marea Azov. Însă nu a obținut controlul asupra Mariupolului, deși au distrus mare parte din oraș.


Departamentul american al Apărării a acuzat forțele ruse că au comis crime de război în Ucraina și a spus că va ajuta la strângerea de dovezi ale acestor crime. Pentagonul acuză Kremlinul că a desfășurat intenționat atacuri fără discriminare împotriva civililor.

Mai mult, preşedintele american Joe Biden a declarat luni că există „semne clare” că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: