sâmbătă

1 aprilie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 mai, 2020

Celebrul lanț american de magazine JC Penney a cerut vineri intrarea în faliment din cauză că restricțiile legate de coronavirus au afectat profund compania care se confrunta deja cu probleme financiare, anunță DPA.

Anunțul retailerului înființat în urmă cu 118 ani a apărut în ziua în care Departamentul pentru Comerț al Statelor Unite a anunțat o scădere istorică de 16,4% a comerțului cu amănuntul în luna aprilie.

În cadrul unui comunicat de presă dat publicității vineri, JC Penney a anunțat că începe închiderea treptată a celor 846 de magazine pe care le deține în 49 de state americane și Puerto Rico. Compania are în jur de 90.000 de angajați.


În perioada pandemiei , alături de JC Penney au mai anunțat falimentul retailerul de modă J.Crew și lanțul de magazine cu produse de lux Neiman Marcus.

”Industria de retail americană experimentează o realitate profund diferită, care a forțat JCPenney să ia decizii dificile în derularea afacerii, cu scopul de a proteja siguranța asociaților și a clienților, decizii care afectează viitorul companiei noastre”, este declarația directorului executiv Jill Soltau transmisă de comunicatul JC Penney.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: