joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 martie, 2014

Preşedintele Barack Obama a dispus joi îngheţarea activelor din SUA şi interdicţii de călătorie, prin suspendarea vizelor, a celor implicaţi în intervenţia militară a Rusiei îîn Crimeea. Liderul de la Casa Albă a semnat un ordin executiv cu scopul de a-i sancţiona pe ruşii şi ucrainenii responsabili pentru invazia Rusiei în Crimeea.

„Ordinul este un instrument flexibil care ne permite să îi sancţionăm pe cei direct implicaiu în destabilizarea Ucrainei, inclusiv în intervenţia militară în Crimeea, şi asta nu exclude paşi ulteriori dacă situaţia se înrăutăţeşte”, se arată într-o declaraţie a Casei Albe.

Departamentul de Stat a emis o anulare a vizelor pentru oficialii şi persoanele responsabile pentru sau complice la ameninţarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.


Anunţul a fost făcut în timp ce secretarul de stat john Kerry era în întâlnirea cu omologul său rus, la Roma. Anterior, SUA şi-au anunţat partenerii europeni despre aceste sancşiuni. Liderii ţărilor UE sunt reuniţi la Bruxelles, pentru un Consiliul European.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: