marți

16 aprilie, 2024

30 martie, 2022

Statele Unite și aliații săi plănuiesc noi sancțiuni asupra mai multor sectoare ale economiei ruse, esențiale pentru susținerea războiului din Ucraina, vizate fiind inclusiv lanțurile de aprovizionare ale industriei de armament, a declarat marți adjunctul secretarului american al Trezoreriei, Wally Adeyemo, potrivit Euractiv.

Adeyemo, aflat la Londra într-o călătorie europeană pentru a se consulta cu aliații cu privire la întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei, a spus că extinderea acestor eforturi are ca scop subminarea „capacității Kremlinului de a-și opera mașina de război”.

Trezoreria a impus, joia trecută, noi sancțiuni asupra a zeci de companii rusești din domeniul apărării, de la producătorii de muniții, rachete și elicoptere folosite în invazia Ucrainei până la firme de radare și sisteme de imagistică. Sancțiunile îngheață toate activele acestora sub jurisdicția SUA și interzic entităților americane orice tranzacție cu acestea.


„Pe lângă sancționarea companiilor din sectoarele care permit activitățile maligne ale Kremlinului, intenționăm să luăm, de asemenea, măsuri pentru a le perturba lanțurile critice de aprovizionare”, a declarat Adeyemo la un eveniment la grupul Chatham House.

„Obiectivul nostru este să avem o abordare integrată care să includă controale la export care să se întindă pe termen lung și sancțiuni care să lovească imediat”, a spus el, adăugând că noile sancțiuni vor viza și furnizorii militari alternativi utilizați de Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin și-a trimis trupele în Ucraina în ceea ce el numește o „operație militară specială” pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei.

De la invazia din 24 februarie, aliații occidentali au înghețat activele în valută ale băncii centrale a Rusiei, au interzis băncilor ruse cheie și elitelor bogate să tranzacționeze valută și au impus restricții asupra exporturilor de semiconductori și alte tehnologii.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: