vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2013

Percepția mediului de afaceri asupra Guvernului s-a deteriorat în trimestrul al patrulea față de trimestrul al treilea din anul 2012, incompetența și corupția fiind percepute drept cele mai mari probleme, potrivit unui studiu la care au participat 115 manageri de top membri ai Romanian Business Leadres (RBL).

Barometrul Bunei Guvernări, realizat de GfK România pentru Fundația RBL pune lupa pe șase ministere din Guvernul Ponta I – Finanțele, Internele, Economia, Mediul, Dezvoltarea și Transporturile – din perspectiva a cinci indicatori: transparență, competență, capacitate de implementare, rezultate în lupta împotriva corupției, eficiență.

În privința luptei împotriva corupției, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a primit cel mai slab punctaj, 2,2% (în scădere de la 3,2% în trimestrul III). În schimb Ministerul Finanțelor și Ministerul Administrației și Internelor au obținut aici cele mai bune punctaje: câte 7,4%, dar totuși, se află în scădere de la 14% în trimestrul III din anul 2012.


În ceea ce privește competența, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Ministerul Transporturilor au avut parte de cea mai negativă percepție: 4,3% (în scădere de la 11,8% în trimestrul al III-lea). Din nou, la capitolul competenței, Finanțele sunt percepute cel mai pozitiv de către liderii de business: 15,7%, dar și percepția față de acest minister s-a înrăutățit drastic, de la 40,1% în precendentele trei luni.

Per total, la toți cei cinci indicatori, Ministerul Finanțelor se menține în vârf, cu 10,3% în medie, însă este în scădere de la 24,9%, în cele trei luni precedente. Pe locul al doilea este Ministerul Administrației și Internelor (7,7%, în scădere de la 21,6%).

Cele mai slabe medii au primit Ministerul Transporturilor (2,4%, în scădere de la 6,3%) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (3,6%, în scădere de la 7,8%).

Per ansamblu, percepția liderilor RBL față de Guvernul Ponta I s-a înrăutățit de la 13,1% în trimestrul al III-lea, la 5,2% în trimestrul al IV-lea din anul 2012.


Referitor la personalul din ministere, liderii de business manifestă mai puțină încredere în managerii din ministere decât în personalul de execuție.

(Descarcă de AICI prezentarea barometrului RBL)

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: