luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 ianuarie, 2020

Deși studiile arată că, în general, cei mai bogați 0,01% ascund de Fisc circa un sfert din veniturile lor, ANAF a auditat, în trei ani, doar 96 de români care s-au înscris în această categorie și a reușit să recupereze impozite de doar 35 de milioane de lei (7,4 milioane de euro), reiese din studiul ”Pauperitatea fiscală a României”, realizat de Cornel Ban și Alexandra Rusu, de la Fundația Friedrich Elbert.

”Conform unui studiu recent, cei mai bogați 0,01 ascund de Fisc 25 la sută din veniturile lor. Prin contrast, restul ascund mai puțin de 5 la sută. Nu este nici un motiv serios pentru care România să nu fie altfel și mai ales pentru un guvern rațional cu colectare slabă această situație ar trebui să fie o bază de reforme fiscale care să ajute colectarea”, se arată în document.â

(Citiți studiul integral AICI)

Conform Global Wealth Report întocmit de banca elvețiană credit Suisse, în 2017 în România existau 14.302 persoane cu o avere cuprinsă între 1 și 5 milioane de dolari, 1.042 persoane cu o avere între 5 și 10 milioane și 26 persoane cu peste 100 milioane de dolari. Per ansamblu, aceste persoane reprezintă segmentul de 0,01% cei mai bogați rezidenți.


”În intervalul 2012 – 2015, ANAF a auditat numai 96 de persoane din procentul de 0,01 la sută reprezentând persoanele cu cele mai mari averi, iar suma totală a banilor recuperați reprezentând impozite a fost meschină, de 35 milioane de lei (sau 7,4 milioane de euro), respectiv costul a două vile în centrul Bucureștiului”, se arată în studiu.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: