duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2019

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, de la bănci 1,3 miliarde de lei, prin redeschiderea unei emisiuni de obligațiuni de stat cu o scadență de zece ani.

Randamentul mediu de adjudecare a fost de 4,76% pe an, reiese din datele Băncii Naționale ale României (BNR).

Potrivit prospectului, statul viza să obțină în jur de 500 de milioane de lei, subscrierile investitorilor depășind 2,1 miliarde de lei.


Pe de altă parte, MFP nu a reușit să atragă cele 400 de milioane de lei prin certificate de trezorerie cu o maturitate de șase luni.

Statul și-a propus să împrumute în luna iunie 4,4 miliarde de lei de pe piața internă.

Tot luni, Finanțele au anunțat redeschiderea programului Tezaur, emisiuni de titluri de stat cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5% destinate populației.

„Cei peste 33.000 de români care au investit mai mult de 1,7 miliarde de lei în primele cinci luni ale acestui an, sunt o dovadă evidentă a succesului Programului Tezaur. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanțelor Publice oferă o alternativă sigură de economisire cu dobânzi și maturități atractive, pe care românii o pot accesa și pe viitor”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.


Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maternitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: