luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 mai, 2020

Statul a plătit în martie șomaj tehnic în valoare de circa 400 de milioane de lei, reiese din datele prezentate marți de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

”Indemnizațiile pe perioada suspendării temporare a contractelor individuale de muncă, acel șomaj tehnic… plăți pentru șomaj tehnic – 312 milioane de lei, șomaj normal – 61 de milioane de lei, în creștere cu 4 milioane față de martie; 96 milioane lei pentru indemnizațiile acordate pentru alți profesioniști, cei care aveau cabinete medicale stomatologice și alte activități”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Florin Cîțu a precizat că încasările au arătat bine în luna aprilie, dar și că statul are nevoie de o și mai bună colectare pentru a face față cheltuielilor.


În aprilie, la cheltuielile de personal s-a făcut o economie de circa 53 de milioane de lei, în special ca urmare a implementării telemuncii.

Cheltuielile de asistență socială au fost de circa 11 miliarde de lei, pensiile reprezentând 70% din sumă.

”S-au plătit concedii medicale de 366 milioane lei. Media până atunci era în jur de 100 milioane. În cele două luni, martie și aprilie, au fost plătite concedii medicale de aproape 900 milioane lei. Am returnat în aprilie și martie, rambursări de TVA de peste 6 miliarde lei”, a mai precizat Florin Cîțu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: